Etiketter

, , , , ,

Well, nu upplever jag mig väl inte som någon curlingmorsa (kanske lite ibland?). Och semiproffs är jag definitivt inte. Även om jag tränar en del. Och ibland jobbar lite mindre. Jag kallar det helt enkelt prioriteringar. Men det är två av Pers (kärleksfulla?) favoritpikar. Han tycker att jag skämmer bort mina barn och att jag tränar mer än vad jag jobbar. Och vissa dagar får jag kanske medge att bådadera stämmer (men säg inget till honom) 😉 .

Onsdagsmornarna de veckor när tjejerna är hos oss är lite extra fyllda av stresspåslag innan jag kan landa på jobbet. Visserligen helt självvalt och såååå värt lite extra stress.

5.30 ringer kaffeklockan. På med kaffebryggaren och tillbaka under täcket en stund medan kaffet rinner ner. Ibland kryper jag faktiskt ner igen med kaffekoppen en stund också – ingen stress där inte! När kaffet är uppdrucket pallrar jag mig ur sängen, kliver i baddräkten och lite överdragskläder och fixar sen frukost till mig och tjejerna. Väcker dem 6.15 och så äter vi frukost tillsammans. Att äta frukost och kvällsmat tillsammans är ALLTID högprioriterat så långt det går. Toa, tandborstning, ta med ryggsäcken som står packad vid dörren och så iväg till simhallen. I morse blev jag dessutom helt tagen på sängen av att jag hade tjock is på rutorna – inte vad jag hade tagit med i tidsplanen! 6.50 är det samling utanför simhallen. I morse var klockan nog nästan 6.55 innan jag var där. Förlåt! När jag väl kommer i vattnet kl 7 är det väl värt all stress. En bana helt för sig själv och all stress rinner av under de 30 min jag hinner simma.

För sen ska stressnivåerna upp igen. 7.40 ska jag ha duschat, klätt på mig och åkt hem igen för att hämta upp Saga och skjutsa henne till skolan. En dag i veckan skjutsar jag henne, men det är bara för att jag ska få njuta av den där halvtimmen utan trängsel i simhallen! Cykeln ställer jag upp på biltaket kvällen innan för att slippa ett moment på morgonen. 8.00 börjar hon med idrott och ska således vara ombytt och klar då.

Är det sommar snart?

När Saga blivit avsläppt beror de kommande timmarnas stressnivå på hur dagen ser ut med avseende på träning och arbete. Onsdagar har vi (nu under lågsäsong) stängt i butiken för att jag ska hinna jobba mer med massage, träning och kostrådgivning. Beroende på hur bokad jag är så börjar jag 9 eller 10. Helst 10, för då hinner jag med ett träningspass till före jobbet. Idag åkte jag raka vägen till gymmet för säsongens första brickpass. Värmde upp på motionscykeln och körde sen 4 min över tröskel för att sen direkt hoppa på löpbandet och springa bort mjölksyran i benen. Upprepade alltihop 4 ggr innan jag varvade ner med lite jogg på bandet. Bra pass. Jobbigt, tidseffektivt och ruskigt bra för att vänja sig att springa på stockar till ben. Dessutom har jag återhämtningsvecka den här veckan och har svårt att hinna få in all träning jag vill göra under de få (7) timmar jag får träna. Att då hinna både cykla och springa sig trött på endast 55 min är toppen!

Småfuktigt…

Hem från gymmet, duscha och fixa iordning mig. Ta hand om stackars influensasjuk dotter och försöka få i henne lite frukost eftersom hon bara drack ett glas vatten i morse. Typiskt dåligt näringsinnehåll på den frullen…

Sen iväg till jobbet. Varva ner. En fördel med att jobba som massör är att jag själv kommer ner totalt i varv när jag masserar. Vissa dagar mer välbehövligt än andra. Så lite massage och lite kostrådgivning och så hem till sjuklingen igen. Jobbade lite hemifrån med planeringsgrejjer när lillhönan ringde. Ok, här blev det kanske lite curling ändå… Men det var dimmigt och hon tyckte det var lite läskigt att cykla hem från skolan själv. Och eftersom jag hade möjlighet så åkte jag faktiskt och mötte henne. Oftast kan jag ju inte det eftersom jag är i butiken, men nu passade jag på. Skönt med lite frisk luft, även om det regnade. Jag har fortfarande lite dåligt samvete över när jag tvingade henne att cykla ensam i snöstormen häromveckan…

Väl hemma igen bytte jag till träningskläder och cyklade iväg för att leda gympapass. På väg hem igen handlade jag det som saknades till middagen, som jag lagade när jag kom hem. Vi åt, jag städade undan och plötsligt var det kväll. Ja inte är det svårt att få dagarna att gå inte. Jag skulle definitivt kunna tänka mig att gå i pension. Eller varför inte bli proffs på heltid – det skulle passa mig utmärkt!

Nu – sovdags, natti natti!