Etiketter

, , , , ,

Förra säsongen prioriterade jag bort styrketräningen. Jag fick helt enkelt inte in den på ett vettigt sätt i min träningsplanering. Egentligen älskar jag ju styrketräning, åtminstone när jag få använda mig av skivstång eller kettlebells. Och det har ju gått bra ändå. Inga skador eller förslitningar. Men bara för att det gått bra en säsong så är ju inte det någon garanti för att det fortsätter så. Dessutom så visar ju forskningen att de flesta konditionsidrottare tjänar på att styrketräna. Inte bara för att undvika skador, utan för att helt enkelt bli starkare och därmed också snabbare. Och då är det ju jäkligt dumt att låta bli. Så den här säsongen ska styrkan planeras in lika duktigt som all annan träning.

Nu har jag sån himla tur att Noras bäst utrustade gym har valt att inleda ett samarbete med mig! Så lyxigt att ha tillgång till allt jag behöver, både i form av fria vikter, maskiner och löpband. Löpband är inte superroligt, men under vintern underlättar det intervallpassen rätt ordentligt, speciellt under de riktigt kalla dagarna när luftrören inte är så sugna på ansträngande aktiviteter utomhus.

Nu jäklar kör vi!