Etiketter

, , , , ,

20190709_1122181356364425995018557.jpg

Ironman Kalmar närmar sig med stormsteg. Det jag har haft som stora mål och träningsfokus i över ett år. Jag känner mig oerhört lugn. För lugn? Jag har gjort jobbet. Kanske inte fullt ut, men så mycket som livet i övrigt har tillåtit. Simningen har gått från noll till att jag faktiskt kan känna mig trygg i att jag inte kommer vara sist upp ur vattnet. Löpningen fick jag formbesked på i Mora – att jag inte bara kan hålla undan, utan även öka ut avståndet bakom mig (åtminstone på kort distans och med det givna motståndet). Cyklingen är det jag är minst nöjd med i år. Jag upplever att jag, trots mycket cykling, har sämre fart i år. Men det hänger ihop med bristen på fartpass, så det är inga konstigheter. Eftersom jag har lagt väldigt mycket tid på löpning och simning, så har cyklingen hamnat lite på efterkälken. Samtidigt är det min starkaste gren och där det krävs mest insats för små förbättringar. Och jag är på inget sätt dåligt cykeltränad, det kände jag också i Mora. Men som vanligt är allting relativt. Dessutom upplever jag att uthålligheten på cykeln är bra, så jag hoppas att jag ska kunna känna mig nöjd efter målgång i Kalmar också.

När jag anmälde mig till IM Kalmar så sa jag kaxigt nog att målet var 10.30 (med perfekta förutsättningar). Men det kräver en högre fart på cykeln än vad jag har i år, även om förutsättningarna skulle vara perfekta. Så målet har sänkts och flera andra mål har satts. Om inget särskilt händer så har jag inga tvivel på att jag kommer klara distanserna inom tidsgränsen och komma i mål som en Finisher, men det är sällan det räcker som mål för mig. Jag vet att det är första gången och att man inte ska ha så höga krav förrän man verkligen vet vad som krävs. Men jag går igång på höga mål. Det gör att jag tränar bättre och pushar mig när det väl är dags för tävling. Med det inte sagt att jag inte har andra mål, lägre mål, delmål och framförallt processmål som jag fokuserar på under tävlingen. Under ett triathlon blir det många mål: tidsmål (drömtid, maxtid, realistisk tid) , processmål (känslan, tekniken, välmåendet mm), placeringsmål osv i varje delmoment och totalt i tävlingen. Många mål kommer jag nå, men inte alla (en del är för tuffa redan på förhand) – för vad skulle jag då ägna mig åt att förbättra under 2020 om jag avslutade 2019 med att vara helt nöjd? 😉