Etiketter

, , , , , ,

Jag har 4 par Merrell ”barfotaskor” som jag älskar mer eller mindre mycket. Tyvärr verkar inte mina mest älskade Pace Glove (De 2 paren längst ner) tillverkas längre.

Längst upp till vänster är ett par Vapor Glove. De funkar ok, men är inte lika sköna. Liiiite mer minimalistisk sula och liiiite tuffare mot ryggen under långa lopp, vilket hos mig visar sig genom dålig cirkulation i vaderna med gubbvadskänningar som resultat. Gjorde jobbet på UV45 och Norasjön Runt förra året, men jag är inte helt såld. På långa rundor blir det rätt mycket friktion under fötterna, vilket inte är superskönt i längden. Eller så gör det bara att jag springer snabbare för att slippa den brännande känslan? 👌

Längst upp till höger är mitt senaste tillskott Trail Glove, som tidigare var den ”manliga” motsvarigheten till Pace Glove. Tänkte att det borde väl vara samma då. Men icke! De här är uppbyggda i hålfoten, vilket jag inte alls vill ha, och har en hårdare yttersula som går upp på kanten av foten, vilket gör att de känns lite smalare där min fot är som bredast = jag får skoskav efter nån mil. På ett ställe jag aldrig fått skoskav på förut. Kanske behöver de springas in mer, men jag har inte riktigt tid för det inför Ironman 😬

På söndag är det olympisk distans på Morakniv Triathlon, så då blir det strumplöst (för att spara lite växlingstid när det bara ska springas 10 km), vilket innebär att det bara finns ett par att välja på om jag vill slipa skav. Och slippa skav är ju bra. Friktionen under fötterna får jag helt enkelt bortse från…

På IM lutar det mot de minst trasiga Pace Glove. Eller de mest trasiga. Funkade de på Sthlm Marathon borde de funka på Ironman. Tur att det är två veckor kvar så jag hinner fatta alla viktiga beslut 😉