Etiketter

, , ,

Det är svårt att hitta orden och tårarna verkar aldrig vilja ta slut. Mitt facebookflöde svämmar över av ord av saknad efter Lena. Lena var en institution inom cykel- och triathlonvärlden med alla sina genomförda Ironman och Svenska Klassiker. Var det någonting man visste säkert så var det att Lena skulle köra Vätternrundan igen nästa år. Och nästa. Och nästa. Nu blir det inte så. Och vi är så otroligt många som är så otroligt ledsna över att ha förlorat vår Lena.

Jag har bara känt Lena i ungefär två år, men under de här två åren har hon varit en av dem jag har cyklat som mest med. Hon var en stor inspiration för väldigt många som håller på med cykel eller triathlon. I början av vår bekantskap fascinerades jag över att ALLA kände Lena. Var vi än befann oss så stannade folk och pratade med henne. Och hon var alltid lika glad. Eftersom hon alltid var på plats i väldigt god tid inför motionsloppen, kom hon ofta förbi vår husbil och satt där och spred glädje och värme. Ingenting var komplicerat eller svårt med Lena.

Under de åren jag har känt Lena har vi kört många motionslopp och träningar tillsammans och hon var alltid lika stark och trygg att ha i klungan. Försiktigare (eller kanske snarare förnuftigare) cyklist fick man leta efter. Lena tyckte om när vägen var rak och platt, utan kurvor eller nedförsbackar. Vi skrattade ofta gott åt henne när hon hamnade efter när vägen brantade på nedför. Men vi visste att så snart det blev platt skulle hon vara ikapp igen. Lena sa en gång att ”kör man inte ifrån mig de första 10 milen, så gör man det definitivt inte de sista 20”. Hon var så stark våran Lena. Därför känns det ännu mer ofattbart att det är hon som skulle råka ut för en sådan här olycka, för är det något jag är säker på så är det att hon aldrig tog några risker när hon satt på cykeln!

Mina tankar går till alla de som stod henne ännu närmare än vad jag gjorde. Vilken fruktansvärd tomhet! Jag vet att jag talar för alla som kände Lena när jag säger att hon kommer vara för alltid saknad, men aldrig glömd.

R.I.P Lena ❤

sub8 av _CD93869 sub8 startjpg Dreamteam Lena