Etiketter

, , ,

Idag tycker jag synd om alla kära cyklistvänner som är på Mallis och andra soliga ställen och cyklar just nu. Mitt facebookflöde svämmar över av soliga cykel-/afterbikebilder. Men vad de går miste om är den svenska våren. Jag tog tillvara på den ordentligt under dagens cykeltur. 2014-04-17 19.11.47 2014-04-17 19.17.56

Det regnade när jag stack ut. När jag kommit en liten bit öppnade sig himlen. Dessutom blåste det halv storm. Det var ett karaktärsdanande pass kan man lätt säga…

Tanken var att jag skulle köra 2×10 minuter med 15’/15′. Jag gjorde ett ordentligt försök. Men jag fick verkligen inte till det. Jag lyckades inte köra tillräckligt hårt i intervallerna eller ta det tillräckligt lugnt däremellan eftersom det blåste så. Pulsen ville inte stiga, men jag fick ändå till en bra 20-minuterseffekt. Cykeldatorn var dränkt i vatten, så jag såg inte alls vad jag höll på med. Det var svårt att köra på ordentligt eftersom det var så mycket vatten på vägbanan, så jag hade att välja mellan att ligga på de vita (och hala) linjerna, mitt i vägbanan eller i de djupa vattenfårorna. Inte optimalt. Men jag körde igenom intervallerna och rullade sedan hem halvdränkt och iskall. Och jo, jag längtar lite till Spanien. Bara 3½ vecka kvar nu…