Etiketter

, , ,

Idag var vi bjudna på 20-årskalas i Ludvika. Jag hade även 5 timmar distans på schemat. Svårt att få det att gå ihop rent tidsmässigt. Vi löste det genom att cykla till Ludvika istället för att ta bilen. Det är det som är så fint med att ha en lika knasig sambo som inte blinkar när man berättar att man ska cykla till kalaset 5 timmar bort. Familjelivet blir så mycket lättare då. Och mamma och pappa är så vana med mina konstigheter att de har slutat höja på ögonbrynen och snällt tar vår bil till kalaset så att vi slipper cykla hem.

Jag hade kollat på google maps och konstaterat att sträckan skulle bli strax under 10 mil. Det borde inte ta fem timmar med crossen eftersom det mest var asfalt, men jag tyckte det var bättre att skarva när vi väl kom fram än att det skulle ta för lång tid och vi skulle bli sena till kalaset. Vi valde att cykla via Fagersta för att slippa riksväg 50 som är rätt smal och med mycket tung trafik. Fram till Fagersta hade vi nog vinden mestadels i ryggen, benen var superpigga och det bara rullade på trots att det var rätt mycket långa slakmotor. I Fagersta kom två fina upptäckter. Dels vände vi upp i motvind/kantvind, dels upptäckte vi att det nog inte alls skulle bli knappt 10 mil, utan närmare 13 mil. Inte hela världen eftersom det var tiden som var det viktigare, nu skulle det bli närmare fem timmar. Allt väl så långt. Och benen var fortfarande rätt fräscha.

Efter fyra timmar började jag fundera över om jag skulle orka pilla fram en Twix ur ryggfickan. Jag dividerade fram och tillbaka. Där och då insåg jag att jag skulle ha ätit den där Twixen redan för en stund sen. Skulle jag inte äta den nu så skulle väggen smyga sig närmare ganska snabbt. Fick fram den och erbjöd Per halva, som han oväntat tacksamt tog emot. Energin kom tillbaka en stund, men blev inte långvarig. Det blev en tuff avslutning och totalt tog turen 5 timmar och 20 minuter.

Efter en snabb dusch så länsade vi (ok, mest jag) faten på både smörgåstårta, vanlig tårta och en herrejösses massa annat fika. Behöver jag säga att det var rätt skönt att åka bil hem sen?

Längre norrut var det fortfarande snö i dikeskanten

Längre norrut var det fortfarande snö i dikeskanten

2014-03-09 11.37.15 2014-03-09 11.37.31

Vilket väder!!

Vilket väder!!

Dagens högsta punkt, dock inte sista uppförsbacken

Dagens högsta punkt, dock inte sista uppförsbacken