Etiketter

, ,

I mina facebook- och instagramflöden (som jag förövrigt inte läser för tillfället) och i alla dessa träningsbloggar som jag läser mer eller mindre sporadiskt så är det en sak som väldigt många har gemensamt. Rädslan för kolhydrater. Detta djävulens påfund! Folk som tränar hårt och i stort sett varje dag och sen lägger upp bilder på vad de äter. Noll kolhydrater. Eller åtminstone extremt lite. För det har man ju hört, det är kolhydraterna som gör en tjock. Självklart är det så. Kolhydrater är ju likställt med vitt socker och det mår ju kroppen inte bra av. Och i nästa mening klagas det över att de är trötta, fryser, blir sjuka hela tiden osv. Morötter och broccoli är inte bra källor till kolhydrater efter att du har tränat ett hårt konditionspass på, säg 2 timmar. Förlåt, men jag blir frustrerad. Visst, för överviktiga inaktiva människor som vill gå ner i vikt så är det effektivt sätt att ta bort kolhydraterna. De binder vätska = drar du ner på kolisar så binder du mindre vätska = du tappar vikt ganska snabbt. Tyvärr så är det ingen av de jag refererade till i början av inlägget som är överviktiga. Det är hårt tränande individer (icke-deffande) som är rädda för att lägga på sig fett när de ska bygga muskler/bli snabbare/starkare/uthålligare. Jag vet att många inte håller med mig och jag hoppas ingen känner sig påhoppad. Känner man att det fungerar så kör på, alla är vi olika med vad vi tycker fungerar för oss. Men ofta rör det sig helt enkelt om okunskap, eller ”kvällstidningskunskap”. Och som vanligt blir var och en (även jag själv) salig på sin egen tro. Målet med min träning är dock att bli snabbare, starkare och uthålligare på cykeln (förutom de uppenbara att må bra, leva ett långt friskt liv osv). För att det ska fungera kräver min kropp kolhydrater och vältajmade måltider. Det extra vattnet som jag binder upp har jag dessutom glädje av i form av extra vätskedepåer under längre träningspass. Så jag tänker rida vidare på min käpphäst…

Jag har alltid (ok det är en lätt överdrift) velat skapa en egen hashtag, so here we go:

#fastgirlseatcarbs

#fastgirlseatcarbs