Etiketter

Senaste dagarna har det ploppat upp bloggar om saker som folk vill lära sig. Elna skrev igår om fem saker hon vill lära sig. Och jag vill ju faktiskt också lära mig mer saker. För är det något jag gillar så är det att lära mig nya grejjer. Så vi kör:

  1. Crawla – Jag har tagit mig igenom både en Tjejklassiker och en Klassikerhalva genom att simma tantsim. Det går visserligen alldeles utmärkt och jag är rätt snabb på det, men det går till en viss gräns sen går det inte att simma snabbare utan att kunna crawla. Och det ser ju så härligt lätt och smidigt ut när man tittar på de som gör det bra. Någon gång ska jag lära mig. När jag får tid att gå en kurs. Förhoppningsvis inför 2015 års klassiker.

    Marit, jag och Linda efter Vansbro Tjejsim 2010

    Marit, jag och Linda efter Vansbro Tjejsim 2010

  2. Sjunga – Jag har spelat gitarr sen jag var liten (även om tidsbristen/prioriteringarna gör att det inte är särskilt ofta längre). Jag hör om andra sjunger falskt. Man kan väl säga att jag har musikaliska öron och fingrar, men tyvärr inte lika musikalisk stämma. Det vore kul att vara sådär grymt duktig på att sjunga och ha en schysst sångröst. Det var en sångpedagog som sa vid nåt tillfälle att alla kan lära sig sjunga bra. Nu kommer det inte hända eftersom det är så långt ner på priolistan över saker jag kan lägga min tid på. Men när jag blir pensionär kanske?
  3. Massera – Egentligen skulle jag ju vilja att någon nära vän kunde massera. Det vore ju praktiskt 😉 . Men jag skulle även själv vilja kunna massera. Dels för att det skulle vara en bra extra inkomstkälla i mitt företag som jag drömmer om att starta någon gång inom någon form av framtid. Och dels bara för att jag skulle vilja kunna. Det är nog det förutom crawlandet som jag faktiskt kommer att ta tag i så småningom.
  4. Laga mat – Jag kan laga mat. Jag lagar mat typ varje dag. Men jag är inte särskilt bra på det. Jag skulle vilja vara mer fantasifull i min matlagning. Inte känna mig bunden till recept eller till att bara göra saker som jag lagar ofta. Det här med kryddor har jag så svårt med, fastnar liksom i samma spår varje gång. Om jag inte har recept. Och då vill jag helst att det ska stå exakt mängd av varje krydda. För säkerhetsskull…
  5. Vara mer spontan – Ja punkt nr 4 hänger ju lite ihop med det här. Jag har ett ganska stort kontrollbehov. Inte alltid och det har blivit bättre med åren. Men det är ju bara att titta på min träning. Jag planerar den in i minsta detalj. Jag sitter gärna på trainern, för då blir intervallerna exakt rätt längd och intensitet. Å andra sidan så är det kanske inte så konstigt att det är svårt att vara spontan när man ska hinna med så mycket saker hela tiden. Det är ju faktiskt tack vare min kontrollerade planering av livet som jag hinner med det jag ska med jobb, sömn, familj och träning. Men ändå önskar jag att det fanns utrymme för lite spontanitet. Men som sagt, när jag blir pensionär – då!