Etiketter

,

Istället för att cykla distanspass har jag ägnat mig åt mitt projektarbete under dagen. Det är det sista som är kvar på min ”kost och prestation”-utbildning. Uppgiften passar mig alldeles utmärkt och lyder som följer:

  • Välj en idrott att arbeta med (svårt val…) Sök information om vilka fysisologiska och nutritionella krav som ställs på de personer som utövar denna idrott.
  • Ta kontakt med en idrottare som utövar denna idrott, eller om du själv gör det (Hade tänkt ta mig själv eftersom jag ändå behöver se över min kost, men inser att det finns någon i min närhet som är i större behov av en ”kostuppstyrning” än jag…) 
  • Sammanställ data från litteraturstudien och jämför dessa data med resultatet av kostregistreringen samt beräknat energibehov, typ av träning och mängd. Glöm inte att notera under vilken ”årsfas” som idrottaren befinner sig. 

Det här innebär ju att jag kan förena nytta med nöje och faktiskt göra något som jag har glädje av själv. Det innebär också att skapandeprocessen inte går jättefort framåt eftersom jag grottar ner mig i alldeles för mycket intressant litteratur om både kost- och träningsråd för cyklister/elitidrottare. Men kul är det!

Mycket viktig del av kostcirkeln (det är faktiskt viktigt att vi elitidrottare får i oss tillräckligt med kolhydrater...)

Mycket viktig del av kostcirkeln (det är faktiskt viktigt att vi elitidrottare får i oss tillräckligt med kolhydrater…)