Etiketter

, , , ,

Igår kväll tog jag mig i kragen, tog mod till mig och testade en av de nya Sufferfestfilmerna som jag inte hade kört tidigare. Rubber Glove – a sufferlandrian physical examination. Ett tröskeltest för att få koll på hur det var ställt med min FTP för tillfället. Den här gången såg jag till att jag inte var tom på energi i kroppen, och att trainern var kalibrerad så jag skulle få in rätt värden i datorn. Sen var det bara att köra igång.

Till en början gick det riktigt bra, det var till och med trevligt. Men det var ju den 30 minuter långa uppvärmningen det. Sen blev det mindre trevligt. Hur man nu skulle kunna göra ett FTP-test på ett trevligt sätt… Det handlar om att hålla en hög (så hög man bara kan) och jämn intensitet i 20 minuter. Sen tar man sin snitteffekt (watt) och multiplicerar med 0,95 – så har man sin FTP, dvs den effekt man orkar hålla i en timme. 

Jag hade faktiskt mest problem med huvudet. Som vanligt. 20 minuter är en väldigt lång tid på så hög effekt och utan tillstymmelse till vila nånstans på mitten. Resultatet var förvånansvärt bra iallfall, tröskeln hade bara sjunkit några enstaka watt sen innan jag blev sjuk och sen tog viloperiod i september. Skönt att inte börja om på samma nivå som jag började på förra hösten/vinter. Det borde betyda att jag med samma träning som förra året borde kunna snäppa upp mig några steg till jämfört med i år. Förra vinterns första test gav en FTP på ca 185W, igår blev resultatet 201W. Så det känns som en bra utgångspunkt. Bara att hoppas att kroppen håller i år också.

Såhär snygg blir man efter en timmes Sufferfest FTP-test...

Såhär snygg blir man efter en timmes Sufferfest FTP-test…

wpid-315571_532896650058686_1163241461_n.jpg