Etiketter

, , , ,

Ok det där var bara ett dåligt försök till någon form av ordvits… I går påbörjade jag en 15 poängs universitetsutbildning vid Umeå universitet. Den heter ”Kost vid träning” och är på distans och halvtid såklart. Jag har ju egentligen inte alls tid med det heller, men kände ändå att jag ville uppdatera mina kunskaper i näringslära. De jag skaffade mig under PT-utbildningen för sisådär 10 år sedan har fallit lite för mycket i glömska.

Jag har en viss hatkärlek till ämnet. Det är alldeles för mycket diskussioner om dieter hit och dit. Och de flesta av de som använder sig av de mest radikala dieterna är de som skulle kunna få bäst resultat om de bara lade om kosten litegrann och åt normala portioner, hoppade över de största sockerbomberna och rörde på sig emellanåt. Problemet är att ämnet är väldigt laddat och det är så många som är saliga på sin egen tro. Så det är en av anledningarna till att jag vill friska upp mina kostkunskaper, jag vill ha mer fakta i ryggen innan jag ger mig in i diskussioner med envisa människor. Dessutom vill jag ju kunna tillräckligt mycket för att ge min egen kropp den bästa förutsättningen för att bli så stark och snabb som möjligt.

Men jag lovar, jag ska inte titta snett på er när ni tar en bulle till kaffet eller lägga mig i utan att bli tillfrågad. Det finns det tillräckligt många som gör redan…