Etiketter

, , , , ,

Mellanlandar hemma i Gyttorp efter dagens 17 mil mellan Skövde och Örebro. Blev bortskämda med lasagne och kanelbullar hemma hos mamma och pappa. Lyx! Nu ligger jag och njuter av att jag alldeles strax ska släcka lampan och sova skönt i min alldeles egna säng. I ett svalt och skönt sovrum. Men först en liten sammanfattning av dagens etapp såklart…

Starten i Skövde

Starten i Skövde

Vi startade alltså i Skövde i morse. I dag valde vi faktiskt att starta i den lite lite lugnare gruppen, som kör full fart på platten men tar det lite lugnare uppför och väntar in efter korsningar. Precis vad mina ben behövde! Det börjar bli tillräckligt jobbigt ändå, såhär när man redan innan start har ca 48 mil i benen. Mitt högerknä kinkade lite i går kväll och även nu på morgonen. Det blev dock bättre under dagen, så länge jag inte pressade på alltför hårt. Märkte också att det blev bättre när jag var noggrannare med rundtrampet och inte bara pressade på med låret. Lätt att glömma när knopp och kropp börjar bli slitna.

Fram till första depån gick det ruskigt snabbt. Påfyllning av vätska och energi. Kissade. Drog upp byxorna innan jag reste mig upp och tillbringade sedan resten av stoppet med att rota runt i cykelbyxorna efter ormbunksrester som fastnat både här och där.

SAM_1008 SAM_1009 SAM_1010

Depåstopp 1

Depåstopp 1

Stopp två (frivilligt lunchstopp) hoppade vi över. Tog en lite kortare paus för att peta i oss lite energi bara innan vi körde på igen för att ta oss an dagens enda riktiga backe. Ingenting mot igår, men visst kändes det i benen. Hade några små dipper innan depå tre, men de satt som vanligt mest i huvudet.

SAM_1013

Improviserat depåstopp på Statoil i Gullspång

Improviserat depåstopp på Statoil i Gullspång

Tredje stoppet var i Svartå, fem mil från Örebro, så då var vi ju praktiskt taget hemma. Pratade med några Örebrocyklister som kommit dit för att möta upp de grupper som inte kände sig säkra på vägen in mot Brunnsparken. Efter den depån gick tempot ner avsevärt, då det blåste på riktigt ordentligt på närkeslätten. Kraftig mot- eller kantvind hela vägen hem. De flesta var rätt trötta, men vi var vid gott mod och fram kom vi ju tillslut idag också.

SAM_1014 SAM_1015

Depåstopp 3 i Svartå

Depåstopp 3 i Svartå

Hela gänget i mål i Brunnsparken

Hela gänget i mål i Brunnsparken