Etiketter

, , , , , , ,

Dagen började med MC-poliseskort från hotellet i centrala Göteborg, till Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus, där starten gick. Jag hade bestämt mig för att köra med en lite lugnare grupp idag. Dels för att mina ben fortfarande kändes ruskigt sega, och dels för att dagens etapp är den mest kuperade etappen och på pappret den tuffaste. Jag vet inte vad som hände där i startområdet. Men jag vet att när det gäller cykling så glömmer jag ungefär lika fort som när det gäller att föda barn. För av någon anledning körde vi ändå med snabbgruppen. Vilket jag ångrade många gånger, framförallt under första tredjedelen av dagen.

Vid starten i Göteborg

Vid starten i Göteborg

Dagens banprofil

Dagens banprofil

17 mil är långt. Jag saknade den fina klungkörningen som jag har blivit bortskämd med i SubXX. Idag var vi fler igen och dragspelseffekten kommer som ett brev på posten. Vi körde dessutom i äkta H40-stil. Stå på uppför, tvärnita i korsningar för att sedan ge full gas för att hänga av de som är längst bak. Men man kan inte säga annat än att det ger bra träning.

Efter första depån (i Alingsås) så var det inte fullt så backigt längre. Åtminstone inte branta backar. Uppför gick det väl i stort sett hela tiden, om man tittar på banprofilen. Men slakmotor är trevligare. Vinden i ryggen och hej vad det gick! Långa sträckor var ren njutning. Sista 4 milen, efter depån i Falkenberg försvann snabbt och lätt, men det var riktigt gött att rulla in under målportalen när vi kom fram till Skövde.

Depån vid Lidl i Alingsås

Depån vid Lidl i Alingsås

Tommy ser lätt vilsen ut

Tommy ser lätt vilsen ut

Servicebilen servicebilen, kom...

Servicebilen servicebilen, kom…

Efter målgång i Skövde

Efter målgång i Skövde

Imorgon SKA jag köra i den liiiite lugnare gruppen. Då är det rätt platt, förutom en brant och rätt lång backe förbi Rudskoga. Sen blir det en mellanlandning hemma i den egna sängen, innan äventyret fortsätter.