Etiketter

, , ,

Då var cirkusen på väg då. Jag är redan vilse på både vilken dag det är och i vilken stad vi befinner oss i. Vart ska detta sluta?! Men vi är alltså i Halmstad nu. Sägs det. Startade i Lund i morse och har njutit av 13 sköna mil i gassande sol, och avslutade med 2 mil i regn. Helt galen dag med 5 punkor och ett pajat bakhjul.

Vid starten

Vid starten

Det var löjligt mycket folk vid starten i morse. I våran klunga (en av två ”snabbklungor”) var vi 41(!) stycken från start. Behöver jag säga att klungkörningen var katastrof? Första tre milen låg jag låååångt bak i dragspelet och dessutom i kantvinden. Jag tror att det kommer att synas på min pulskurva… Efter tre mil lyckades jag smita in i andra ledet, så jag åtminstone slapp vinden. Efter första depån (efter ca 6,5 mil) så var vi några färre. Jag såg även till att hålla mig långt fram i ledet för att få lite jämnare körning.

Depå 1

Depå 1

Efter ca 10 mil kom nästa utmaning: Hallandsåsen. I vanliga fall tror jag att jag hade tyckt att det var en rätt trevlig backe. Det var ca 7 km med 3-4% lutning. Men nu var det fri fart som gällde. Försten upp skulle få en glass. Jag hade inga som helst planer på att försöka vara först upp (lite själviskt har jag faktiskt). Men. Jag låg långt fram när backen började, och tyckte det var lika bra att hänga på ett bakhjul. Det var nog dumt i värmen och på penicillinkur. Efter ca 3 km började jag frysa och bli yr och illamående, så då fick jag slå av på takten. Trampade på i godan ro och hade tydligen återhämtat mig, för när Per kom svischande bakifrån så kunde jag ju inte låta en så fin rulle gå mig förbi. Så jag hängde på, men där hade det börjat plana ut, så det var riktig finkörning. Depån på toppen satt dock fint. Och när vi rullade ut därifrån var vi helt plötsligt en ganska lagom stor klunga.

Depå 2

Depå 2

När vi kom ner igen från Hallandsåsen pajade Pers bakhjul. Värme och bromspåverkan antagligen, fälgkanten gav vika på liknande sätt som hände under Roslagsvåren. Känns inte så tryggt att köra på de hjulen… Dags att byta till tub? Hursomhelst så fick vi vänta på servicebilen i en halvtimme. Lagom segt. Nytt hjul på och rulla de sista 4,5 milen in till Halmstad.

Per har tappat nappen i väntan på servicebilen...

Per har tappat nappen i väntan på servicebilen…

Men väl i mål verkar vi rätt glada ändå

Men väl i mål verkar vi rätt glada ändå

Nu är jag duschad, linimentad och med magen full av pizza. Imorgon bär det av mot Göteborg!