Etiketter

, , ,

Eller två pinnar om man ska vara nogräknad. Min servicekille har varit i farten och monterat tempopinnarna på min racer. Han har också varit snäll nog att låna ut sina vevarmar med effektmätare, så jag ska få lite koll på hur hårt jag ska köra på tempoloppen.

Alla de här nya grejjerna gjorde ju att jag var tvungen att sticka ut på en testrunda. Och tänk vad roligt det är med nya prylar! Tänkte passa på att köra ett tröskeltest, så jag får koll på vilken effekt det är som jag ska hålla under ett tempolopp.

Började med 15 minuters lätt rull som uppvärmning och för att känna på hur det kändes att ligga på pinnarna. Det kändes toppen redan från start, riktigt skönt faktiskt! Vilket förmodligen bara innebär att jag inte är tillräckligt ”aero”, men vilken skillnad det gjorde. Jag körde i rak motvind och det var kul! Mindre kul var att jag hade glömt vattenflaskan hemma. Inte att rekommendera vid hårdkörning i värmen. Resultat: blodsmak och sandpapper i munnen.

Efter uppvärmningen körde jag så hårt jag förmådde mig själv i motvinden, under 20 minuter. Det var 20 vääääldigt långa minuter… Sen tog jag det lite lugnt en stund innan jag – hör och häpna – VÄNDE på landsvägen och trampade hemåt. Hemåt var det svårt att ta det lugnt, då hade jag vinden i ryggen och rätt mycket nedförsbackar så då gick det fort fort. Väl hemma övade jag ett par extra vändningar innan jag skuttade in, lycklig och endorfinhög.

Laddade upp träningsfilen och kunde konstatera att min FTP verkar ligga på 197 W, eller 3,43 W/kg. Dvs 95% av min snittkraft under 20 minuter. Så nu har jag lite koll på läget inför kommande tempoträningar.