Etiketter

, , , , , ,

Nu är vi hemma i Gyttorp igen efter en riktig toppenvecka i Frankrike. Fem etapper av Touren har vi hunnit titta på. De är rätt duktiga grabbarna…

Men nu är vi som sagt tillbaks i verkligheten igen och det är hög tid att fokusera på den egna cyklingen igen. Jag har ju av någon, för mig oförklarlig anledning, anmält mig till Veteran-SM som går av stapeln sista helgen i juli. Dvs om 1½ vecka. Dessutom, och det här är ännu mer oförklarligt, har jag inte bara anmält mig till linjeloppet, utan även till tempot samt till partempot. Hur tänkte jag där? Detta innebär att jag har en del att slipa på under den kommande veckan. Utan inbördes ordning så är det här saker jag behöver ordna/lära mig/träna på:

  • Sätta på mina nyinköpta tempopinnar på landsvägscykeln
  • Lära mig att ligga i pinnarna
  • Lära mig att svänga runt. Jo det är sant. I dagsläget klickar jag helst ur foten och sparkar mig runt om jag ska göra en u-sväng på landsväg. Pinsamt, men sant. Och det sitter helt och hållet i huvudet. Så det är bara att ut och öva, jag kan inte gärna paddla mig runt på SM…
  • Öva på att klättra upp på cykeln när någon håller i
  • Öva på själva startandet, när jag väl kravlat mig upp på cykeln
  • Få ett hum om vilken effekt jag klarar att ligga på under ett tempolopp och träna på att inte köra mig blå första kilometrarna efter start.

Men herregud, jag har ju flera dagar på mig, det här ska väl inte bli några problem?! *gulp*

utmaning