Etiketter

, , , ,

Idag har vi hunnit med mycket! Dagen började alldeles för tidigt, med uppstigning klockan 07.00. Men eftersom vi hade nästan 30 mil kvar att åka, så var det bara att kliva upp. Efter frukosten rullade vi vidare med siktet inställt mot dagens etapp av Tour de France.

När vi närmade oss banan så ställde vi ifrån oss husbilen och tog cyklarna sista milen. Sen började en lååååång väntan… Vi positionerade oss i en grässlänt vid kanten av en uppförsbacke i en liten by på landsbygden. Då var klockan 12.45. Sen hände inte så mycket förrän vid 15-tiden, när sponsorkaravanen kom och slängde massa bra-å-ha-reklam-prylar på oss. Sen hände ingenting förrän strax före 17 när det kom en utbrytargrupp på 6-7 cyklister. Sen dröjde det ett par minuter innan huvudklungan kom. Sen var det slut. Jahopp. Det blev en massa kort tagna, solen har stekt hela dagen (så cykelbrännan börjar återta sin form), Per har blivit intervjuad av Australiens motsvarighet till Sveriges Radio, vi har fått en massa reklamgrejjer och vi har sett/nästan blivit överkörda av en massa proffscyklister. Bra dag med andra ord.

Efter det rullade vi (tillsammans med några andra husbilar) vidare mot morgondagens tempoetapp. Alldeles i närheten av målet (som för övrigt är helt spektakulärt), hittade vi värsta bästa ställplatsen. 9,90 Euro för 24 h, med gratis WiFi och el. Väl inkvarterade så var det dags att tända grillen. Efter en mumsig måltid och ett glas rött så hade klockan redan hunnit bli 21. Men eftersom solen fortfarande sken, så tog vi en fincykeltur för att titta på platsen för målgången imorgon. Det kommer bli riktigt grymt. Målgången är vid Mont Saint Michel, ett kloster byggt på 700-talet, på en granitö i havet på gränsen mellan Normandie och Bretagne. Det är ett av Frankrikes mest välbesökta turistattraktioner. (Jo, jag har googlat).

Granne med oss i natt bodde en massa vildkaniner - supersöta!!

Granne med oss i natt bodde en massa vildkaniner – supersöta!!

Lite av en bergodalbana att åka bil i Frankrike...

Lite av en bergodalbana att åka bil i Frankrike…

Per blir intervjuad i australiensisk radio

Per blir intervjuad i australiensisk radio

Utrbrytargruppen

Utrbrytargruppen

 

Här kommer klungan som en bisvärm

Här kommer klungan som en bisvärm

 

Magiskt

Magiskt

Imorgon laddar vi för tempoetapp!

Bon nuit 🙂