Etiketter

, , ,

Lördagen började bra med strålande sol, tillmötesgående barn och (hör och häpna) lugna nerver! Jag hann till och med måla naglarna på både mig och Saga. Det är kanske inte så dumt med sen starttid ändå…

Vi hade (av säkerhetsskäl?!) blivit tilldelade den inte så eminenta starttiden 9:18, vilket innebar att vi (så säkert det nu var möjligt) skulle köra förbi sisådär +2000 personer. Bakom dessa 2000 personer låg även bilar som hade svårt att köra om. Detta resulterade i att vi efter 3 mil hade en snitthastighet på ca 32 km/h. För att köra för rekordet och ha marginal, hade vi planerat ett snitt på 37 km/h. Inte enligt plan alltså.

Över Omberg gick det förvånansvärt bra. Vi körde på ett led och jag låg först och ”röjde väg”. Inte en enda som klev ut rätt framför hjulet. Mycket bra! Lite tjoande så flyttade alla så snällt på sig. Uppför var vi väldigt ojämna, vilket vi visste redan från start. Så vi tog det alltså lugnt uppför. Tyvärr tappade vi tjejer ändå och fick köra väldigt lugnt även upp på Omberg. Jag och Ingvild hade en snabb överläggning om huruvida vi skulle köra på eller avvakta. Vi var bara halva klungan kvar och valde att avvakta en minut innan vi drog på igen. När minuten hade gått hade ytterligare några tjejer anslutit och vi ökade tempot lite igen.

Efter Omberg samlade vi ihop klungan och började köra belgisk för att få upp tempot, som var alldeles för lågt. På nåt sätt var vi plötsligt full klunga igen. Och sen började det roliga! Tack vare ett grymt lagarbete, så lyckades vi ändå tangera förra årets banrekord på 2:46. Tack tjejer för att ni gav allt!

Varv tjejvättern 2013

Bilderna från kameran är inte uppladdade än, så de kommer senare.

Rekordklungan Tjejvättern 2013