Etiketter

, , ,

Igår började detta cirkulera på det fantastiska internet:

Smygtesta tävling på landsväg!

Nu kan du testa din form mot andra tjejcyklister, utan hets och stress. Vi kommer inte ens att utse en vinnare den första gången.

Tisdagen den 11 juni är första försöket för träningstävlingar för tjejer på landsväg i Stockholm. Då träffas alla som vill på Kämpavallen i Vallentuna för två snabba varv på den 25 kilometer långa Markimbanan.
Målet är att samla så många damer som möjligt, för att fler ska få testa hur det är att köra i en stor klunga på samma villkor, och för att få prova på hur det är att attackera.
CK08 är klubben som bjuder in till träningstävlingen, och masterstart med motorcykel i två kilometer är ordnad. Motorcykeln kommer också att köra före under varven och varna trafiken i utsatta kurvor.

Kostnad: ynka 20 kronor, och då ingår juice och bulle efteråt
Tid och plats: 11 juni klockan 19.00, Kämpavallen i Vallentuna
Föranmälan: Nej, det är bara att dyka upp!

Ambitionen är att fler tjejer ska inse hur kul det är att tävla, så att damklungan på sikt kan växa.
Det här är ett led mot målet att damer ska få starta sina egna tävlingar, istället för tillsammans med H40 eller herrjuniorer.

Sprid gärna meddelandet vidare till så många som möjligt – alla damer är välkomna!

Jippie!! Precis vad jag behöver. Och det var ju en väldigt bra dag de hade valt också. Ingen beredskap, inga barn hemma, ingen skolavslutning den dagen och jag har planerat ett kortare hårdare pass på tisdag. Enda nackdelen är ju att det är en bit att åka. Men det är ju en överkomlig sträcka sådär efter jobbet. Hoppas att jag kan få med mig någon/några fler tjejer i bilen. Ett riktigt bra tillfälle helt enkelt! Vill du åka med? Hojta till!