Etiketter

, , ,

 

Orkar inte riktigt dubbelblogga idag. Men jag kör en klippochklistra-variant… Samma text som på SubXX-bloggen. Vi körde alltså en SubXX-träning på Tjejvätternbanan idag. Ni får några extra bilder här, som bonus 😉

Idag samlades sju av oss som ska köra för banrekordet på Tjejvättern, för att testa banan lite utan en massa annat folk. 10:00 var det uppställning i startfållan. I strålande sol men ganska kyliga vindar rullade vi ut från Motala. Vi höll rätt lugnt tempo i början och fokuserade på att få till en bra klungkörning, med bra kommunikation och mjuka växlingar. Mycket fungerar redan rätt bra, men det finns även saker vi alla behöver tänka på och träna på tills det är dags. 

 

På väg uppför Omberg inträffade en liten incident, som gjorde att min fart-/taktsensor till cykeldatorn slutade fungera. Så jag har ingen aning om hur fort vi körde. Men det spelar mindre roll i nuläget. Dessutom blåste det rätt friskt på sina håll. Efter Omberg fick vi iallafall upp bra tempo och bra snurr på kedjan. Allt kändes toppen, när jag plötsligt registrerade i ögonvrån att nåt höll på att gå väldigt fel. Sen small det bara till bakom mig. Tre tjejer gick i backen riktigt ordentligt. Såg otäckt ut. Tack och lov kom inga bilar just då. Det gick förhållandevis bra. Rejäla skrapsår, trasiga kläder och skeva cyklar. Två tjejer fick skjuts tillbaka till Motala av en kvinna som bodde bredvid vägen, och vi andra fem cyklade vidare.

 

Lätt skakade tog vi det lite lugnare resten av turen. Inte så mycket tempomässigt, men vi nöjde oss med att köra två par, och vi höll lite större avstånd än tidigare. Efteråt möttes vi upp allihop i Motala och tog en fika på Café Ströget innan var och en rullade hem till sitt.

SAM_0660 SAM_0669 SAM_0670 SAM_0671 SAM_0672 SAM_0674 SAM_0675 SAM_0677 SAM_0679 SAM_0681