Etiketter

, , , ,

Men hur mycket kan det blåsa egentligen? Det är ju typ aldrig vindstilla. Och skulle man mot förmodan tycka att det känns vindstilla, så är det bara att sätta sig på cykeln så är den villfarelsen borta…

Idag gjorde jag och Leif sällskap på en ”beredskapsrunda”. En beredskapsrunda innebär att man aldrig kan vara längre än 30 minuter bort från jobbet. Idag var det Leif som stod för beredskapen. Men eftersom även Per har beredskap, och han var hemma med barnen, så kunde inte jag heller dra iväg längre. Så vi snurrade runt en del. Det blev Fåsjön och Norasjön runt, plus en tur iväg mot Hällefors innan vi avrundade med Gyttorp-Striberg och Leif rullade hemåt och jag fortsatte via Nora och tillbaks till Gyttorp. Totalt skrapade jag ihop dryga 8 mil, 843 höjdmeter och nästan 3 timmar. I början kändes det riktigt bra, men sen vände vi upp i motvinden i Öskevik och då var det bara att borra ner huvudet och köra. Det blev ett antal mil i motvind. I övrigt verkar vindarna svänga lite hur som helst, aldrig riktig motvind, men heller aldrig  medvind. Eller så var det bara tungt idag. Benen fick sig en ordentlig genomkörare iallafall, och jag plockade hem två QOM på Strava. Visserligen stal jag dem från mig själv, men det är ju nästan ännu bättre! Inte många tjejer som reggar rundor här i krokarna tyvärr. Inte många tjejer som cyklar landsväg över huvudtaget här i krokarna, vilket är ännu mer tyvärr.

Sammanbiten...

Sammanbiten…

Här får Leif ta vinden

Här får Leif ta vinden