Etiketter

, , ,

Igår kväll packade vi in hela familjen i husbilen och rullade iväg med till Ljungsbro. Vädret var inte direkt inbjudande. Regn regn regn. Mamma och pappa hade åkt ner tidigare på dagen och när vi kom fram väntade de med kvällsmaten. Riktig lyx! Vi parkerade precis bredvid starten, vilket var riktigt skönt i morse.

Klockan tio skulle vi starta och 30 minuter tidigare mötte jag upp de andra 5 SubXX:orna som jag skulle cykla tillsammans med. Det var Maria, Maria, Mia, Pernilla och Lina. Vi pratade ihop oss lite om hur vi skulle lägga upp loppet och kom fram till att det viktigaste var inte att köra fort, utan att alla var med hela vägen, att vi skulle få köra ihop oss lite och träna klungkörning.

Starten gick och vi tog det rätt lugnt i början. Det var lite kuperat, så vi tog det lugnt med rotationerna första milen ungefär. Sen körde vi belgisk kedja så mycket som omgivningarna tillät. Växlingarna flöt på riktigt bra oftast. Det var mycket mot- och kantvind, men eftersom vi tog det relativt lugnt så kändes det inte som nåt problem. Benen svarade bra, och även om pulsen ibland var hög (som vanligt) så var det inget som störde, då jag lika ofta låg väldigt lågt i puls. Vi fick en liten svans efter oss, men vi höll ihop vår lilla klunga så vi fick träna ifred och de som låg bakom verkade vara nöjda med att slippa dra. Win win. På slutet tryckte vi på lite bättre och fick upp tempot lite.

Vi hade uppehåll, även om det var lite kyligt, men så länge vi cyklade höll jag värmen bra. Jag drack inte alls mycket, jag som brukar hälla i mig mängder. Drack ca 2 dl totalt. Problemet är att jag har min enda energipåfyllning i vattenflaskan. Nu funkade det fint ändå, eftersom loppet bara var ca 61 km, men hade det varit längre eller i högre tempo så hade det nog blivit tyngre mot slutet. Nä, nu vill jag ha lite värme att cykla i!

I mål väntade hejjarklacken och, återigen, en färdig måltid. Tack mamma, du är välkommen att följa med på fler motionslopp! 😉

Känslan efter dagens lopp är väldigt bra. Självförtroendet börjar återvända. Jag har mycket träning kvar innan jag har en chans att klara Vätternrundan på 8:15, men jag är definitivt en bra bit på väg och känner att jag är i fas – det är trots allt fortfarande tidigt på säsongen.

6 SubXX:or och en extra tjej på kanten

6 SubXX:or och en extra tjej på kanten