Etiketter

, , ,

Jag får rätt ofta frågan om hur jag hinner träna så ”mycket”. Mycket är ett väldigt relativt begrepp, men visst, det blir ett antal timmar per vecka som spenderas framförallt på cykeln. Allt handlar som vanligt om prioriteringar. När jag har barnen hemma så tränar jag aldrig förrän de har lagt sig på vardagarna. Oftast är klockan runt 20. Då är jag också trött, men det är bara att inse att man inte kan hinna allt. Tränar jag tidigare så förlorar jag värdefull tid med tjejerna. Prioriterar jag att lägga mig på soffan och glo på tv, ja då hinner jag ju inte med nån träning. Två dagar i veckan + helgkvällarna kan jag slappa och det räcker fint för mig. Så mycket bra finns det ju faktiskt inte att se på TV:n…

Det är 168 timmar på en vecka
Jag behöver sova 35 timmar
Jag jobbar 40 timmar
Jag lagar mat/går ut med hunden/städar 13 timmar
Jag tränar 10 timmar
 
Det betyder att jag ändå har 80 timmar kvar per vecka till att göra annat, som att umgås med familjen, träffa kompisar, ta sovmorgon på helgen etc. 
 

Nu ser det ju självklart olika ut för alla, en del behöver sova mer, en del jobbar mer eller pendlar till jobbet (och av någon anledning inte har möjlighet att göra det på cykel) och så försvinner ju en del tid på transporter och sånt. Men ändå, kom inte och säg att ni inte har TID att träna… Det handlar om prioriteringar, och att hitta träningsformer som är roliga, då tar man sig tid. Gör man det för att man ”måste”, då kommer man börja prioritera andra saker ganska snart. Och har man bara lite tid över, så måste man bli bättre på att planera.

Och kör det ihop sig alldeles, då gör man såhär: (don’t try this at home)