Etiketter

, , , , , ,

Har inte hunnit blogga senaste dagarna. Jag har beredskap och en riktig pissvecka. Alldeles för lite sömn, alldeles för lite mat. Träningen har jag lyckats klämma in, men det har inte känts särskilt bra. Troligtvis just på grund av sömn- och matbrist. Tur att inte varje beredskapsvecka är lika jobbig som den här har varit hittills. Jag behöver min sömn.

trött gustaf

 

Igår bröt jag ihop på trainern. Jag startade med lite sega ben, men de kom ganska snart igång. Men allt annat kändes piss. Jag och Per körde samtidigt, vilket innebär att vi måste dela på fläkten. Så att jag blev ytterligare lite mer överhettad än vanligt gjorde ju inte att passet kändes lättare. Planen var 90 min tröskelpass. 3*20 min över/under tröskel med 5 min vila emellan. Det blev det inte. Jag har helt tappat sugen på att köra trainer, jag har inte pannben för att ta ut mig så mycket under så långa intervaller. Jag körde totalt 40 minuter, varav en stycken 20 minutersintervall. Så från att ha gått till att älska trainern och kunnat pressa mig maximalt, har jag nu gått till att få ångest när jag sätter mig på den. Därför har jag nu gett mig själv trainerförbud. Inte helt och hållet såklart. Men just tröskelpassen får jag nog köra ute ett tag framöver, tills jag hittar gnistan igen. Trainern är väldigt praktisk att ta till när man inte kan cykla förrän efter mörkrets inbrott, eller när jag har tjejerna hemma och inte kan sticka ut hur som helst. Men som sagt, inga tröskelpass!

Passet slutade med att jag höll på att börja grina för att jag kände mig så värdelös och var så förbannad på mig själv.

suck

Jag drog på mig löparskorna istället och sprang ca 5,5 km i skogen istället. Precis vad jag behövde! Det var blött och halt, men friskt i luften. Och jag lyckades trots underlaget hålla mig under 5:30-tempo hela rundan. När jag kom in kändes det mycket bättre, så jag avslutade med 25 min nedvarvning på trainern, med lågt motstånd.

Sen fick jag åka och jobba igen…

Det ska bli så grymt skönt att köra Östgöta motion nästa lördag. Att få köra klunga och testa farten ute och på riktigt, så att man får en känsla för hur man ligger till EGENTLIGEN. Vi är 5st SubXX:or som är anmälda, så det blir en liten klunga.