Etiketter

,

Imorse var det dags för backintervaller. För att inte få något gratis så tog jag crossen, som väger typ ett ton (upptäckte jag efter att ha flyttat på Pers racer). Dessutom fick dubbdäcken sitta kvar, trots bar asfalt. Och jobbigt blev det! Men på ett bra sätt. Bra träning. Jag började med 15 min lätt cykling som uppvärmning. Sen laddade jag på uppför backen mellan Gyttorp och Striberg och sen vidare upp mot Klacka. Jag försökte köra på max i 4 minuter för att sen låta pulsen sjunka under 5 minuter. Ibland var det lite svårt att få pulsen att gå ner, när jag fortfarande var i uppförsbacke. Dessutom blåste det som vanligt på ganska duktigt. Men lätta växlar och knappt styrfart så gick det rätt bra… Den sista intervallen körde jag hela backen från Klacka och till Striberg, så den blev lite längre. Sista 10 minuterna rullade jag lätt och trampade bort mjölksyran. Den kyliga luften gjorde att luftrören inte mådde toppen och mot slutet av intervallerna var jag både yr och illamående, så nog jobbade jag på allt… Men solen sken och humöret var på topp! Och nu ikväll har jag tagit bort trainerhjulet på fincykeln, pumpat och putsat. Så nu är pärlan i trim för en racerpremiär imorgon. DET ser jag fram emot!

SAM_0591

SAM_0595