Etiketter

, , ,

Avslutade just ett tröskeltest på trainern. Det skulle egentligen ske på fredag, men jag vet inte riktigt hur jag ska hinna med träningen överhuvudtaget på fredag, så för säkerhetsskull körde jag testet idag. Ska jag vara riktigt ärlig så höll det inte på att bli någon träning alls idag. Jag var trött, frusen och soffan och onepiecen ropade högt högt… Men jag stod emot. Tröttheten kan ha hängt ihop med att jag tillbringade större delen av dagen tillsammans med min mamma och mina två små älsklingar på Mariebergs Köpcentrum. Mycket shopping till trollen blev det. Efter det åkte vi till simhallen och lekte där i 1½ timme. Lite bastu, dusch och kvällsmat på det, så är man ganska färdig sen… Men soffan och onepiecen lär inte ta mig runt Vättern på 8 timmar, så vad ska man göra?
image

Hur som helst, testet alltså. Först är det 28 minuters uppvärmning, med några maxinsatser för att få igång benen och flåset. Sen kommer själva testet som består av 2×8 minuter (jag vet, det låter skitlite) med 10 minuter vila emellan. Kruxet ligger i att ligga i rätt intensitet. Du ska orka i 8 minuter, men inte mer och intensiteten ska vara konstant under de 8 minuterna. Efter de 10 minuternas vila ska du orka ligga på samma intensitet igen i 8 minuter, varken mer eller mindre. Sen avslutar man med några minuters nedvarvning. Efter avslutat test så räknar programmet ut din FTP genom att ta snittet av de båda 8-minutersintervallerna och multiplicera med 90%. Detta för att få fram vilken effekt jag orkar ligga på i 60 minuter. Förra gången jag gjorde testet hade jag en tröskelwatt på 187, nu hade jag höjt den till, hör och häpna 198! Det ger en watt/kg på 3,41. Jag är nöjd. Jag verkar göra nåt rätt när jag tränar! (Sen att jag höll på att kräkas efter första 8-minutaren är en annan femma). Det kändes bra att jag lyckades pressa mig själv så hårt när jag var så totalt omotiverad innan.

motivation