Etiketter

Touren avslutad och det är dags att återgå till mitt vinterträningsprogram. Den här veckan har jag justerat det lite för att få in ordentligt med vila och återhämtning. Dessutom har jag beredskap, och då är det skönt om det inte är alltför mycket träning. Bättre att lägga in nåt bonuspass om tid finns, än att behöva missa pass pga jobb.

Mot slutet av Tour of Sufferlandria blev jag sämre och sämre på att stretcha. Ju mer jag behövde det, desto mindre gjorde jag det. Dumt. Det ger korta, stela muskler. Men tiden räckte inte alltid till, och då blev stretchen bortprioriterad. Så den här veckan, när det är lite mer vila inlagd, så ska jag fokusera mer på stretchen. Och inte bara av benen, utan av hela kroppen. Dessutom i kombination med rörlighetsövningar med pinne, för att inte bli alltför orörlig och framåtroterad i överkroppen.

 

Måndag 4/2 – Aktiv vila (Promenad + Helkroppsstretch)

Tisdag 5/2 – Styrketräning (Allt utom ben) + Helkroppsstretch

Onsdag 6/2 – 60 min cykling i distanstempo. Förhoppningsvis ute på crossen.

Torsdag 7/2 – Styrketräning + 90 min Styrkeintervaller på trainer (3×8+4)

Fredag 8/2 – Aktiv vila (Promenad + Helkroppsstretch)

Lördag 9/2 –  150 min distans ute

Söndag 10/2- 120 min distans ute

Sånt här väder vill jag cykla i i helgen!

Sånt här väder vill jag cykla i i helgen!