Invigde året med ett intervallpass på trainern igår. Skönt att det var en lugn nyårsafton så att man kunde träna med gott samvete. Den här veckan är en såkallad lugn träningsvecka. Det betyder dock inte att passen är lugna, bara att träningsmängden är lite mindre. Så igår var det alltså dags för 60 minuter intervaller.

  • 20 min uppvärmning i zon 2 (150W)
  • 8×3+1 i zon 3/2 (190W/100W)
  • 8 min nedvarvning i zon 1 (100W)

Grundade med 25 min benstyrka innan jag klev på cykeln. Den sved! Med darrande ben hoppade jag sen upp på cykeln och körde för glatta livet. Men då kände jag plötsligt inte alls av att jag hade kört styrka innan. Dessutom har jag ingen träningsvärk idag, så cykla direkt efter styrketräningen (som ju faktiskt är det som rekommenderas) verkar vara melodin. Tyvärr sätter ofta tiden käppar i hjulet och det är lättare att hinna med styrkan på morgonen och cyklingen på kvällen eller tvärtom. Jag tycker faktiskt att det räcker med att gå upp 4.30 så jag hinner styrketräna före jobbet några dagar i veckan. Ska jag dessutom hinna köra 90 min cykling, då är det ingen större idé att jag går och lägger mig…

God fortsättning på er!!