Etiketter

,

Förra året blev det inget pepparkakshus, då hade jag gett upp hoppet om att någonsin få ihop ett hus. Tidigare år har jag åtminstone försökt – och misslyckats. Alltid har det varit något som jäklats… Det är inte som att jag ställer mig och bakar från scratch, jag köper färdigbakade delar. Men ändå! Det smälta sockret som ska agera lim brukar gå från att vara sockerkristaller till att bli fastbränt. Det är svårt att limma med en pensel som sitter fast i botten av en kastrull…

Ihoplimning avslutat

Ihoplimning avslutat

I år tog jag hjälp av mamma och tillsammans lyckades vi ro i land det! Barnen passade under tiden på att försöka slå ihjäl varandra av ren trötthet. De förpassades till soffan och TV:n tills huset hade tagit form och delarna fäst i varandra.

Åh vad kul det är att baka pepparkakshus!!!

Åh vad kul det är att baka pepparkakshus!!!

Den eftertraktade kristyrenskålen som var värd att slåss för...

Den eftertraktade kristyrenskålen som var värd att slåss för…

 

Sen hjälptes barnen och vi åt att dekorera det, på temat – artistisk frihet 😛

Här dekoreras det från alla håll :-)

Här dekoreras det från alla håll 🙂

Slutresultatet! Som sagt: artistisk frihet... :-D

Slutresultatet! Som sagt: artistisk frihet… 😀