Ok, då gör vi ett försök igen då…

Jag vill så gärna hinna skriva här, men å andra sidan är det väldigt mycket annat jag vill hinna med också! Men skam den som ger sig… Om jag försöker sänka ambitionsnivån en smula så kanske det går lättare.

Jag börjar med att skriva ner några mål inför cykelsäsongen 2013 och lite om hur upplägget ser ut. Så kan jag inte backa på det sen!

Det primära målet är att köra Vätternrundan 2013 på 8:15 tillsammans med SUBXX.

Mål nummer två, som är jag av någon anledning är mer nervös över och som är rätt ospecifikt, är att jag vill börja tävla linjelopp under 2013.

 

För att klara av VR på 8:15 kommer det krävas lite mer fokuserad träning än vad det har varit tidigare säsonger. Då har det blivit på tok för få nyckelpass och mer ”sällan,fort, långt och ända in i kaklet”. Det har visserligen gjort mig mycket snabbare och starkare, men det är inget upplägg som håller i längden är jag rädd för. Så hur tänker jag göra i år/nästa år?

Jo…

Nu i 2 veckor till kommer jag köra på med mitt offseason-upplägg som jag har haft i några veckor. Dvs träna lite av varje, som känns roligt. Det har blivit lite löpträning, en del trainer, styrketräning, crossfit och cyclocross. Den 25/11 åker vi till Playitas på Fuerteventura. Den veckan blir det såklart väldigt mycket fokus på cykling. Men av erfarenhet så vet jag att jag kommer vilja hinna med en massa roliga pass också, så det kommer MYCKET träning.

        Playitas i Mars 2012

Solskenscykling Playitas i Mars 2012

 

När vi kommer hem därifrån är det slut på lekstugan, då börjar 12 veckors uppbyggnadsträning. Jag tänker följa ett träningsprogram skrivet av Jesper Bondo Medhus. Det finns i boken ”12-week winter training program – Get ahead of the bunch this winter”.

Efter de 12 veckorna blir det en veckas ”vila” (läs: alternativ träning) innan jag kör på med nästa träningsprogram som är med fokus på VR SUB8. Där kommer jag troligtvis köra efter träningsprogrammet som Mattias Reck gjorde till förra årets VR, och det hittar man här.

Fixar jag inte 8:15 med all denna träning, då har jag gjort nåt generalfel… Eller så kan det kan ju vara så att livet kommer emellan, det vet man ju aldrig. Men jag tycker att det mesta borde ha rätat upp sig nu, så förutsättningarna för att det ska gå bra känns goda!

 

Angående målet att börja tävla, så vet jag inte riktigt var när hur det hela kommer ske… Bara att det ska ske!